Het ontwerp van Villa Vals
Villa Vals is ontworpen door Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van de architectenbureaus SeARCH en CMA. Hun plan was om de villa totaal te integreren in het landschap om de ongerepte natuur geen geweld aan te doen. Daarom is de toegang tot de villa alleen mogelijk via een naburige houten Graubünder schuur, door een ondergrondse tunnel die door de bergwand loopt. Het gevelvlak van de woning is licht hellend geplaatst, waardoor het zicht op het berglandschap aan de overkant van de vallei wordt gedramatiseerd.
De in 2009 opgeleverde woning kwam tot stand in samenwerking met een groot aantal Nederlandse ontwerpers en bedrijven die Nederlands design produceren. Hun eigenzinnige ontwerpen passen goed in de ruimtelijke, industriële architectuur van de villa. Werk van onder anderen Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra, Royal Tichelaar Makkum en Vitra Nederland is gebruikt. De ruimtelijke inrichting is een eclectische, maar evenwichtige mix van hedendaags Dutch Design. Een unieke combinatie van architectuur, interieur en styling.
Project credits
architect SeARCH and CMA
design Bjarne Mastenbroek and Christian Müller
assistants SeARCH Louis Toebosch, Ton Gilissen, Laura Álvarez Rodríguez, Alexandra Schmitz w/ Michal Palej, Daniel Abraha, Markus Wesselmann
assistants CMA Blazej Kazmierski, David Strebicki
photography Iwan Baan

Link : http://www.villavals.ch/index.php